Wat kunt u verwachten?

Al in 1836 was De Budde al een pleisterplaats voor dorstigen en zij die hongerden. En dat is het nog steeds! Of u nu komt voor een lunch, diner, borrel of een feest: onze deuren staan altijd open. Maak kennis met ons enthousiaste team, bekijk al uw mogelijkheden en geniet van een Happy Day!

Maak altijd tijd voor een goede lunch!

Waarom genoegen nemen met ongezonde snacks uit de bedrijfskantine? Of iedere dag diezelfde stapel bammetjes met kaas? Gezond lunchen op het werk maakt je scherper én productiever en werkt bovendien stressverlagend. En het kan ook zonder de blender in je tas te hoeven stoppen. Bekijk onze lunchkaart voor alle gezonde, maar vooral ook lekkere :-), lunchgerechten.

Neem de tijd voor een heerlijk diner

Of u nu voor een hamburger, BBQ spareribs of voor een heerlijke ceviche komt: wij laten graag uw smaakpapillen verrassen. Maak alvast je keuze.

Het leven is één groot feest

Regelmatig organiseren wij feesten voor jong en oud. Wat dacht u van een cocktailnight, happen en stappen, 30+ night, de Nacht van Nijverdal, Oktoberfest of 2e kerstdag. Houd onze Facebookpagina en de website in de gaten voor de meest actuele evenementen. Jij komt toch ook?

Ontspan, relax en kom op adem

Het is tijd om jezelf te verwennen! Kom met je vrienden, partner, collega’s, familie naar De Budde. Maak een keuze uit onze ruime wijn, whiskey of cocktail selectie. Happy Day!

Even voorstellen!

Met dit geweldige team zorgen wij ervoor dat u optimaal kunt genieten en ontspannen bij De Budde. Of het nu een snelle maaltijd of een borrel is, onze collega's staan altijd voor u klaar.

De Budde door de jaren heen

 • 1836 - Oprichting de Budde

  Vanaf 1836 was Café Restaurant Budde al een pleisterplaats voor dorstigen en zij die hongerden. Het begon allemaal op 2 juli 1901. Deze dag stapte er een vreemdeling ”Herberg Budde” binnen en nam plaats aan de stamtafel. Hij bestelde een ”kopstoot” (een biertje met daarnaast een borrel) en trakteerde alle andere aanwezigen ook op een drankje. Het rondje kostte de man welgeteld 35 ct. (voor die tijd een heel fors bedrag).

 • 1901 - De Budde met een extra verdieping

  Café Budde met de doorrit-schuur. Op de hoek van de Grotestraat met een petroleumlantaarn. Budde heeft in 1900-1902 de bovenverdieping opgebouwd vanwege de vele goudzoekers.

 • 1950 - De Budde uitgebouwd

  Cafe Budde aan de Grotestraat te Nijverdal was nog steeds een schuur met 'doorrit'. In 1953 verdween de boerderij, de stalhouderij en de schuur en werd De Budde uitgebouwd.

 • 2017 - Nieuwe eigenaren

  Edzard Poppema en Annelot van Buren nemen per 1 maart 2017 de Nijverdalse horecagelegenheid De Budde over van huidige eigenaar Lars Telgenkamp. Enthousiast beginnen ze aan hun avontuur om De Budde naar een volgend level te brengen.

  Enthousiast horecastel
  Het jonge stel Edzard Poppema en Annelot van Buren vertelt enthousiast over hun nieuwe avontuur: “We hadden al langer de droom om een eigen horecabedrijf te starten. We zijn allebei afgestudeerd aan de hogere hotelschool en ons hart ligt in de horeca. Dat we nu samen dit avontuur kunnen starten is geweldig”, aldus Poppema.

Instagram

@debudde

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×